lunes, 11 de diciembre de 2017

Hèctor Moret i Coso

Hèctor B. Moret i Coso és poeta, assagista i narrador en llengua catalana, lingüista, crític literari i investigador i historiador de la llengua i la literatura, nascut a Mequinensa (Baix Cinca) el 22 de març de 1958. Des dels 10 anys resideix a Barcelona, on es va llicenciar en Filologia catalana. Actualment és professor d'ensenyament secundari i imparteix la matèria de llengua catalana i literatura.


Hèctor Moret i Coso, boina,funda mental


Obra poèticaModifica

Direcció de col·leccions literàriesModifica

Curador de textos de literatura popularModifica

Curador i antòlegModifica

Dialectòleg i historiador del català al Baix CincaModifica

  • Sobre la llengua de Mequinensa. Calaceit: Institut d'Estudis del Baix Cinca, 1994 i 1996.
  • Estudi descriptiu de la llengua de Fraga, en col·laboració amb Josep Galan. Calaceit: Institut d'Estudis del Baix Cinca, 1995.
  • Aproximació descriptiva a la llengua de Saidí, en col·laboració amb Màrio Sasot. Calaceit: Institut d'Estudis del Baix Cinca, 1996.
  • Indagacions sobre la llengua i literatura catalanes a l'Aragó. Calaceit: Associació Cultural del Matarranya i Institut d'Estudis del Baix Cinca, 1998.

Articles i columnesModifica

  • Circumloquis i remostrons. Calaceit-Fraga: Associació Cultural del Matarranya i Institut d'Estudis del Baix Cinca, 2003 (volum núm. 7 de la col·lecció Quaderns de les Cadolles).
  • Col·laboracions en publicacionsSerra d'Or, Urc, Reduccions, Temps de Franja.

Narració. Participa en els següents recullsModifica

Fonts i enllaços externsModifica


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Tomàs Bosque Peñarroya

Tomàs Bosque Peñarroya  ( la Codonyera ,  Matarranya ,  27 d'abril  de  1948 ) és un cantant de la  Franja de Ponent . Músic d&...